Stichting Wolfstijd | Achtergrond
HET CONCEPT
Stichting Wolfstijd zet zich in om een platform te bieden aan grote en kleine metalbands in Nederland.

In de zomermaanden kunnen Nederlandse metalheads naar een toenemend aantal metalfestivals in het buitenland. Het doel van Stichting Wolfstijd is om o.a. in de knusse wintermaanden het aanbod op het gebied van metal in eigen land uit te breiden. We hebben natuurlijk al het prachtige Eindhoven Metal Meeting dat in de winter plaatsvindt, daarnaast willen wij de metalfans van de Lage Landen met het Wolfstijd festival een intiem festival aanbieden. Een evenement waar je in een gezellige en leuke sfeer een dag lang kunt genieten van goede muziek.

Inmiddels kijken wij met trots terug op drie geslaagde edities van het Wolfstijd festival.
Klik hier voor de impressie-pagina van Wolfstijd I
Klik hier voor de impressie-pagina van Wolfstijd II
Klik hier voor de impressie-pagina van Wolfstijd III

Naast het Wolfstijd festival hebben we onze activiteiten uitgebreid met concertavonden.
Deze concertavonden vinden plaats in de overige seizoenen, tussen de Wolfstijd festivals door.

Op 30 augustus 2014 heeft onze eerste Black metal zomerconcertavond Zwaardtijd plaatsgevonden.
Na dit succes gaan we door met onze overige concertavonden: Windtijd (Pagan metal concertavond) in de herfst en Speertijd (Power metal concertavond) in de lente.Heb je een leuke suggestie voor één van de concert-avonden van Stichting Wolfstijd? Mail ons dan op info@wolfstijd.nl

Je kunt je aanmelden voor de Wolfstijd-nieuwsbrief en/of like ons op Facebook om automatisch op de hoogte te worden gehouden van onze activiteiten.

DE ORGANISATIE
Eind 2010 besloten Renate van der Flier (event organisator & muziek-devoot) en Laura van As (event organisator, grafisch ontwerper & metalhead) hun krachten te bundelen om zich onder de naam 'Wolfstijd' in te zetten voor het prachtige muziekgenre Heavy Metal. Op 14 juli 2011 werd 'Wolfstijd' officieel omgedoopt tot 'Stichting Wolfstijd' en konden zij aan de slag met het organiseren van hun eerste eigen festival.

Als initiatiefnemers en organisatoren zijn zij constant bezig ideeën uit te wisselen en concepten te realiseren om het bestaande festivalaanbod met nieuwe Pagan, Black & Power Metal evenementen te verrijken.
Social